Peter Paul KorstenBio


< Ons team

Als socioloog zijnde ligt mijn interesse bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De maatschappij vraagt en trekt aan veel kanten en is op zoek naar draagvlak. Problematiek ga ik niet uit de weg en hier kraak ik graag mijn hersenen voor. Met een interesse in filosofie en sociologie stel ik goede vragen om achter beweegredenen van mensen of groepen te komen. Ik gebruik mijn sociologische kennis, behulpzame eigenschap en geduld als kracht om me vast te bijten in complexe projecten. Hiernaast heb ik een economische achtergrond en ben ik ondernemer.

 

Bij Public Result trekken veel thema’s mijn aandacht zoals arbeidsmigratie, woningmarkt en ontwikkelingen binnen regio’s. Als assistent-adviseur draag ik bij aan verschillende fasen binnen een project. Zo schrijf ik rapportages, voer ik deskresearch uit, neem ik deel aan interviews en organiseer ik bijeenkomsten. Tijdens deze projecten leer ik steeds meer over de bestuurlijke inrichting van stedelijke gebieden. Zo worden machtsrelaties en verhoudingen binnen regio’s transparant en werken we hard naar een gepaste samenwerking toe. Complexe vraagstukken vragen om een holistische aanpak waarbij verschillende invalshoeken en perspectieven meegenomen worden.

 

Met mijn sociaaleconomische kennis ga ik graag uit de voeten bij Public Result waar ik dagelijks nieuwe informatie tot mij toe neem. Voorbeelden van projecten waar ik aan werk gaan over regionale samenwerking en de ontwikkeling van coöperatief wonen. Ik ben ervan overtuigd dat zelfs voor de meest uiteen liggende meningen samenwerking kan worden gerealiseerd door op zoek te gaan naar minimal common ground.

Werken bij Public Result?