Vanaf 1 oktober heeft Public Result een nieuwe thuisbasis. We verruilen het centrum van Den Haag voor een locatie buiten de stad, die echter minstens zo bruisend en dynamisch is: de volop in ontwikkeling zijnde Plaspoelpolder.
Al meer dan zeventien jaar is ons bureau gevestigd in hartje Den Haag, op verschillende locaties. De laatste jaren zaten we aan de Bezuidenhoutseweg, dicht bij het politieke centrum. Een plek waar we het uitstekend naar onze zin hadden. Maar omdat ons pand binnenkort wordt omgezet naar woningen, moesten we op zoek naar een nieuw onderkomen.
Dynamisch en bruisend
Een uitgelezen moment voor ons om eens stil te staan bij de vraag: Op welke locatie willen we graag zitten en wat past het beste bij ons? Eén ding stond als een paal boven water: het moest een dynamische en bruisende omgeving zijn. In eerste instantie ging onze voorkeur dan ook uit naar het centrum van Den Haag. Maar omdat we daar niets konden vinden wat aansloot bij onze wensen én ook nog eens betaalbaar was, werd algauw duidelijk dat we het wat verderop moesten zoeken.
Ideale locatie
De ideale locatie vonden we uiteindelijk niet eens zo heel ver buiten Den Haag: in de Plaspoelpolder, in het hart van de Randstad, tussen Delft en Den Haag. Gelegen aan de A4 en op drie minuten afstand van station Rijswijk, dus met zowel openbaar vervoer als auto prima bereikbaar.
Volop in ontwikkeling
Een interessant gebied bovendien, want de Plaspoelpolder is een van de grootste business parken van Nederland. Het terrein stamt uit de jaren zestig en zeventig en was oorspronkelijk vooral gericht op industrie en bedrijvigheid. Later vestigden zich er geleidelijk meer kantoren en mkb-bedrijven. Een tijd lang heeft het terrein veel leegstand gekend, maar tegenwoordig is het weer volop in ontwikkeling en krijgt het een compleet nieuwe impuls.
Regionale banenmotor
Verschillende delen van de Plaspoelpolder zijn inmiddels herontwikkeld en diverse toonaangevende bedrijven hebben zich er al gevestigd, waaronder Shell, Rijkswaterstaat, European Patent Office, het CBR en Ziggo. Met 450 bedrijven en 15.000 werknemers is het gebied een echte banenmotor in de regio. We denken dan ook dat we de dynamiek van de stad, die voor ons het werken in Den Haag zo aantrekkelijk maakt, in de Plaspoelpolder volop zullen terugvinden.
Creatieve hotspots
De laatste jaren vestigen zich bovendien steeds meer bedrijven in de creatieve sector op het terrein en worden verschillende kantoorgebouwen omgebouwd tot creatieve hotspots. Een van die complexen, ‘
Seven Cities, wordt ons nieuwe onderkomen. Het is een soort mini-campus, waarin diverse ondernemingen zijn gevestigd. Ook bevindt zich er een coffee corner, die gerund wordt door mensen met een arbeidsbeperking. In het kader hieronder leest u meer over deze horecazaak Coffee@7.
Mooie nieuwe stap
Hoewel we het jammer vinden dat we Den Haag moeten verlaten, kijken we erg uit naar ons nieuwe onderkomen. Straks beschikken we niet alleen over meer vierkante meters voor onze eigen bureaus, maar hebben we ook een prachtige workshopruimte, zodat we nog meer aan kennisdeling kunnen gaan doen. Bovendien is het voor ons, van oudsher specialist in gebieds- en wijkontwikkeling, natuurlijk enorm interessant om zelf deel uit te gaan maken van een gebied dat zo in verandering is. We verwachten dan ook volop van onze nieuwe locatie te kunnen profiteren en zijn ervan overtuigd dat we met onze verhuizing een mooie nieuwe stap zetten.
Coffee@7, de huiskamer van Seven Cities
Het leuke van Coffee@7 is dat je er ook zonder consumptie welkom bent. Initiatiefnemer Teun Sluijter: ‘Wij vervullen de functie van huiskamer. Iedereen mag hier gewoon even op de bank neerploffen.’ De coffee corner annex lunchroom is in maart dit jaar geopend en inmiddels weten steeds meer bedrijven in de omgeving de zaak te vinden, vertelt hij. ‘Veel mensen die hier op het terrein werken, kennen elkaar nog niet. Maar omdat ik de meeste klanten wel ken, kan ik ze met elkaar in contact brengen. Dat kan interessante samenwerkingen opleveren.’
In de coffee corner werken zeven mensen met een arbeidsbeperking, die bij alle werkzaamheden betrokken worden. ‘En dat gaat hartstikke goed,’ zegt Sluijter. ‘Het is een manier van werken waar ik volledig achter sta. Wij maken hier alles zelf. Panini’s bijvoorbeeld, die kun je kant-en-klaar kopen, maar dat doen wij dus niet. En door iedereen overal bij te betrekken, kan ik de mensen die hier werken echt iets bieden. Ze krijgen zo volop de kans om dingen te leren en je ziet ze gewoon groeien.’
Sluijter werkt al meer dan tien jaar met ‘Wajongers’. In zijn onderneming Atelier Lotje maken zij in opdracht van diverse bedrijven onder meer zeepkettingen, sieraden en babyslaapzakjes. De spullen worden verkocht via de webshops van de opdrachtgevers, maar ook in winkels op Schiphol en in de Keukenhof. ‘Dit is mijn passie en ik zal dit tot in de lengte van dagen blijven doen,’ besluit hij.
Schrijf je in voor onze workshops over bijvoorbeeld de regiodeal, co-productie in het sociaal domein, de nieuwe wijkenaanpak of samen maatschappelijk vastgoed optimaliseren.