Werken bij Public Result

Public Result biedt je een uitdagende functie in een “closely knitted team” waarin iedereen continu het maximale wil doen om opdrachten die midden in maatschappij staan tot een meer dan uitstekend eind te brengen....

Stages

StagesEen dag van...Een dag van Rebekka van Munster Mijn dag start met het voorbereiden en leiden van een projectgroep over maatschappelijke voorzieningen in een gemeente. Deze gemeente werkt in een participatietraject van bewoners toe naar toekomstbestendig maatschappelijk vastgoed, zoals sportvoorzieningen en basisscholen. Ik overleg die ochtend met een aantal ambtenaren van diverse afdelingen, die onderling ook niet dagelijks samenwerken, om tot een goede afweging te komen tussen belangen, beleidsuitgangspunten en mogelijkheden. We spreken onder leiding van de projectleider en mij op hoog tempo diverse scenario’s door. De discussie loopt van financiële consequenties tot de cultuur-historische waarde van het centrum van een dorp. Afwisselend en uitdagend! Na ruim een uur intensief overleg kunnen we conclusies trekken voor een volgende bijeenkomst met bewoners.
Die ochtend overleg ik nog met een collega tussenresultaten van zijn deskresearch. Hij is een eind gekomen, en ik geef mijn ideeën om nog gerichter te zoeken. Vlak voor lunchpauze werk ik nog wat mail weg, diverse klanten hebben kleine vragen die ik per mail kan beantwoorden.
’s Middags heb ik gereserveerd voor een rekenklus rond het economisch profiel van een regio. Ik verzamel gegevens van openbare bronnen zoals het CBS en provinciale planbureaus, combineer deze met aangeleverd materiaal uit de regio en werk toe naar de cijfermatige onderbouwing van de economie: toegevoegde waarde, banen, fte, en de ontwikkeling ervan door de tijd heen. Het is handwerk, maar als ik eenmaal verdiept ben in de cijfers, vliegt de tijd.
Veel kwam voorbij vandaag, ik ben aan veel toegekomen. Ik ga met een voldaan gevoel naar huis!
Lees over Rebekka van MunsterEen dag van Stefan Michel Mijn dag begint meestal op de fiets. Van Den Haag naar het kantoor in Rijkswijk ben ik een klein half uurtje onderweg. Lekker dichtbij en de rit is altijd een goede kans om me mentaal op de dag voor te bereiden en naar het laatste nieuws te luisteren. Zo kom ik fris op kantoor om eerst een bak koffie te halen en de mail door te nemen. Een vergadering moet worden verzet omdat een partner niet kan op die dag? Geen probleem, dan vergaderen we online en zonder reistijden. Hoe dat het beste kan hebben we geleerd dankzij de corona-maatregelen. Naast deze dingen ben ik vooral inhoudelijk bezig: in coproductie met een regio in Nederland werk ik aan een uitvoeringsprogramma dat door het Rijk word ondersteund in het kader van een Regiodeal. Dit betekent vooral: beleidsstukken lezen, gezamenlijke belangen vinden, meerwaarde identificeren! Goed analyseren dus en vervolgens met een stuk creativiteit nadenken over mogelijke projecten, acties en maatregelen die de regio echt verder kunnen helpen. Het analyseren en nadenken gebeurt op kantoor, vaak samen met mijn collega’s tijdens een brainstormsessie. Dit geeft dan weer energie om door te gaan. Voor morgen moet ik nog de laatste dingen voorbereiden voor een sessie in het oosten van het land. Er zullen ook Duitse partners aan tafel zitten. Dat overleg ga ik voorzitten en begeleiden. Tijd dus voor een inhoudelijke voorbereiding en de laatste puntjes op de i zetten voor de power-point presentatie!
Lees over Stefan MichelMeer verhalen

 

Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd geraakt in Public Result, aarzel dan niet en reageer op een van de vacatures door de benodigde documenten te uploaden in de daarvoor bestemde boxen. Op onze website kan je meer informatie vinden ...

Meer Sollicitatieprocedure >

Laat je inspireren

Ga de uitdaging aan en werk mee aan onze projecten die vaak midden in de maatschappij staan, complex zijn en vragen om innovatie en een combinatie van een lange termijn strategie met korte termijn successen.  

Bekijk projecten   |   Over ons >