Samen aan de slag voor het ruimtelijk-economisch profiel van de corridor Zwolle-Twente-Münster! 30-06-2022

Public Result en De Zwarte Hond stellen in het kader van EuregioRail een ruimtelijk-economisch profiel op voor de corridor Zwolle-Twente-Münster. Om iedereen hierin mee te nemen organiseren de twee bureaus interactieve en dynamische verdiepingssessies per regio!

Ook meedoen aan de sessies? De uitnodigingen voor de regio Zwolle (12 juli) en regio Twente (14 juli) zijn te vinden op de website van de EUREGIO: https://www.euregio.eu/projecten/euregiorail/

Snel, comfortabel en duurzaam per trein de grens over: dat is het doel van de EUREGIO, provincie Overijssel en Zweckverband Nahverkehr Westfalen-Lippe in het project EuregioRail.

De EUREGIO ligt in het midden van Europa en verbindt de gemeenten, provincies en steden in een deel van Overijssel en Noordrijn-Westfalen. Goede bereikbaarheid speelt een belangrijke rol voor de economische ontwikkeling in de netwerken tussen Zwolle, Twente, Münster en Dortmund: Twee derde van de reizigers van Münster naar Enschede stapt over in Enschede op Nederlandse treinen. Nadeel is dat voor al deze reizigers, zoals forenzen, families, studenten en toeristen de grens tussen Nederland en Duitsland nog echt voelbaar is: op het station van Enschede moeten alle reizigers overstappen en het juiste kaartje bemachtigen voor hun verdere reis. Dit past niet meer bij deze tijd: Om voor gebruikers een echt alternatief voor de auto te creëren, moet de trein snel, comfortabel en goed bereikbaar zijn.

Daarom maakt de EUREGIO zich samen met de provincie Overijssel en het Zweckverband Nahverkehr Westfalen-Lippe (NWL) sterk voor de aanleg van een doorgaande treinverbinding tussen Münster en Zwolle – onder de naam EuregioRail.

Werken bij Public Result?