Gemeente Goeree-Overflakkee is zich bewust van de risico's van de demografische veranderingen die het eiland kent. Smart Water biedt Goeree-Overflakkee economisch perspectief waarmee wordt toegewerkt naar een succesvolle toekomst. Op donderdag 2 juni 2016 hebben de FOGO, de gemeente Goeree-Overflakkee, de provincie Zuid-Holland, Rabobank Het Haringvliet en onderwijsinstellingen gezamenlijk het startschot gegeven voor de uitvoering van de Smart Water visie en strategie.

Met Smart Water wil de gemeente tot 2025 1.600 nieuwe banen gecreëerd hebben door de toepassing van slimme watertechnologieën in de sectoren wonen en werken, voedsel en energie. Met een regionaal netwerk van bedrijven en partners op het gebied van water gerelateerde bedrijven wil Goeree-Overflakkee het Smart Water eiland van de wereld worden.

De basis van Smart Water is gelegd in de roadshows die de FOGO in 2015 en 2016 heeft georganiseerd, ingebracht in de Transformatiemonitor van Goeree-Overflakkee, opgesteld door Public Result. In de Transformatiemonitor zijn verschillende ontwikkelingsvisies doorgerekend aan de hand van statistische gegevens. Smart Water is als beste visie uit de bus gekomen.

De Vereniging van Bedrijven Goeree-Overflakkee heeft het laatste nummer van het VBGO magazine gewijd aan Smart Water. Lees het magazine hier.

De smart water visie van de FOGO, antwoord op veelgestelde vragen over de visie en een informatiefolder zijn hier te vinden.

Werken bij Public Result?