Economische Transformatiemonitor Goeree-Overflakkee Economische structuurversterking, Krimp & Bevolkingstransitie

Ondernemers en de gemeente Goeree-Overflakkee maken zich sterk voor een vitale economieĀ  en vitale leefgemeenschappen op het eiland. In samenwerking met de gemeente, de provincie Zuid-Holland, ondernemersvereniging FOGO en de Rabobank heeft Public Result met de economische transformatiemonitor de maximale economische potentie doorgerekend. Dit is gekoppeld aan een samenhangende strategie van het georganiseerde bedrijfsleven op Goeree-Overflakkee: Smart Water. In de tussentijd heeft de FOGO gewerkt aan een samenhangende strategie waar het georganiseerde bedrijfsleven op Goeree-Overflakkee achterstaat: smart water. Deze strategie is ook ingebracht in de transformatiemonitor. Uit de resultaten blijkt dat deze strategie in potentie voor economische groei op het eiland kan zorgen.

Een economisch profiel met een breed draagvlak

Tijdens een kennisochtend over smart water is de strategie aan een breed gezelschap gepresenteerd, evenals de resultaten uit de economische transformatiemonitor. Aanwezige partijen (ondernemers, overheden, onderwijspartijen en de Rabobank) hebben zich aan de smart water strategie gecommitteerd. Het zorgvuldige proces dat doorlopen is heeft ertoe geleid dat een brede vitale coalitie op het eiland zich heeft georganiseerd om een doorbraak in de regionale economie te realiseren. Door het brede commitment aan de smart water strategie hebben stakeholders een gezamenlijke stip op de horizon gezet en wordt nu in (deel)verbanden gewerkt aan het uitwerken van plannen om de strategie ook werkelijk tot uitvoering te brengen.

 

Monitoring en actualisatie 2019

Om de slagvaardigheid van de samenwerking een extra impuls geven wordt in 2019 de ETM geactualiseerd. Daarbij worden alle inspanningen en voornemens op het gebied van duurzaamheid (zoals bijvoorbeeld het waterstofconvenant) betrokken.

Werken bij Public Result?