Regio Deal Zuid-Hollandse Delta Economische structuurversterking, Regionale investeringsagenda

Resultaten in het kort

● Zes gemeenten
● Drie Zuid-Hollandse eilanden
● Deal getekend voor programma van 15 mln euro
● Innovatieve coalities (3 o’s) gesmeed
● Thema's agrifood, arbeidsmarkt, duurzaamheid en landschap en toerisme

 

Over dit project

Vertegenwoordigers van de Zuid-Hollandse Delta en van het Rijk hebben op vrijdag 17 juli 2020 de Regio Deal op Tiengemeten ondertekend. In een Regio Deal werken Rijk en regio samen aan gebiedsgerichte opgaven om de kwaliteit van leven, werken, wonen, ondernemen veiligheid, leren en recreëren in regio’s verspreid over Nederland te vergroten. Er is 180 miljoen euro beschikbaar gesteld voor voorstellen waarmee de ‘brede welvaart’ in Nederland wordt versterkt.

Zuid-Hollandse Delta

De regio waar de deal betrekking op heeft beslaat de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Nissewaard en Westvoorne; oftewel: de eilanden Voorne-Putten, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. De Zuid-Hollandse Delta is een uniek gebied met sterke en innovatieve economische sectoren en een bijzondere natuur die duurzaam en innovatief wil groeien. Doordat de kansen en uitdagingen van de eilanden erg op elkaar lijken, is samenwerken erg kansrijk en efficiënt. De regio zet actief in op zowel economische als ecologische verbeteringen in de regio.

Regio Deal: gebiedsgericht werken aan brede welvaart

Public Result heeft de uitwerking van aanvraag tot Deal begeleid, met daarbij in het bijzonder aandacht voor de regionale samenwerking, de monitoring en de financiële uitwerking.

 

De volledige dealtekst staat onderaan deze pagina als download ter beschikking. Om de brede welvaart in de regio te versterken zet de regiodeal in op een aantal thema’s die door de regio zijn aangewezen als gemeenschappelijke opgaven:

  • agrifood
  • arbeidsmarkt
  • duurzaamheid
  • landschap en toerisme

Ondersteuning programmamanagement

De uitvoering van de Regiodeal is na een opstartfase helemaal in handen van de regio – en de eerste resultaten zijn al zichtbaar! Public Result staat in deze fase nog als adviseur en sparringpartners ter beschikking, ook voor de monitoring (nulmeting) en de voorbereidingen van de regionale investeringsagenda.

 'De Regio Deal is de eerste samenwerking op het niveau van de Zuid-Hollandse Delta waarin we gezamenlijk naar buiten treden en aantonen dat we bereid zijn een (langdurige) samenwerking aan te gaan om op te komen voor de belangen van onze ruim 300.000 inwoners.'

Foort van Oosten - Burgemeester Nissewaard


Werken bij Public Result?